Compromis gesloten – Bezetting beëindigd: persbericht bezetters

Bezettende studenten dwingen toezeggingen van het bestuur af

De studenten die vandaag het studenten- en informatiecentrum van de UvA bezetten hebben twee toezeggingen van het College van Bestuur afgedwongen. Het CvB zal alle studenten en medewerkers oproepen, via een mail, om vrijdag naar de landelijke demonstratie te komen. Ook zal het CvB aan opleidingsmanagers en onderwijsdirecteuren een brief sturen waarin staat dat de mogelijkheid moet worden geboden waar mogelijk binnen het curriculum, om herkansingen te verplaatsen.

De bezetters hebben het pand vreedzaam verlaten en netjes achtergelaten. Na een lange dag overheerste het optimisme. Ondanks de massale aanwezigheid van politie bleef de sfeer binnen het gebouw rustig. “Studenten hebben laten zien dat actie voeren werkt, het CvB is tegemoet gekomen aan onze eisen”. Op deze manier wordt het voor veel meer studenten mogelijk te demonstreren tegen het kabinet vrijdag”.

De studenten willen dat de UvA zich achter acties blijft scharen. Een woordvoerder zegt: “Jammer genoeg heeft CvB het niks toegezegd voor medewerkers en HvA-studenten, een zwaktebod. We zullen het bestuur nauwlettend in de gaten houden en waar nodig weer in actie komen. Op dit moment is het van het grootste belang om vrijdag een grote demonstratie neer te zetten”.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Compromis gesloten – Bezetting beëindigd: persbericht bezetters

  1. Pingback: Tweets that mention Compromis gesloten – Bezetting beëindigd: persbericht bezetters | SOS Amsterdam -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s